Ако сте любител на грижата за кожата като нас, може би се питате – защо да използвате и дълбоко хидратиращ серум и дълбоко хидратиращ крем? Изглежда, че колкото и да инвестирате в добре съставена рутина за грижа за кожата, по-прекия път към видимо по-свеж и подмладен вид е именно хидратацията.

Тъй като държим нашите клиенти да имат правилна рутина за кожата на мечтите си, която да носи спокойствие и увереност, в редовете по-долу ще ви дадем ясни насоки как да го постигнете с някои от утвърдените ни хидратанти.

Има ли разлика между суха и дехидратирана кожа? 

Краткият отговор е – да. Дефиницията за дехидратирана кожа е кожа, в чиито клетки липсва вода и имат неспособност да я привлекат и задържат в тях. Дехидратирана кожа e състояние, което може да има всеки човек, без значение от типа на кожата му. При сухата кожа основния дефицит в епидермиса е на липиди – най-често мастни киселини. 

И двете състояния изискват прилагане на специализирани хидратиращи продукти в рутината. Добрата новина е, че комбинацията от хидратиращ серум и крем гарантира коригиране на проблемите и на сухата, и на дехидратираната кожа. Колкото повече обгрижвате кожата си, толкова по-регенерирана и подмладена ще бъде тя, с добри резултати налице в дългосрочен план. 

Серумът Hydra Hero е проектиран да бъде работещ, като доставят висока доза хидратация и активни вещества, които работят за проникване в кожата и задържане на водата в клетките. Това го прави ефективен при състояние на дехидратирана и повяхнала кожа, както и при суха и лющеща се кожа. 

Кремът Hydra Hero е с богата консистенция и формула, наситена с хидратиращи и омекотяващи съставки. Добавя полезни активни вещества към серума, част от които Soline® – патентована активна съставка произведена във Франция, носеща експертизата на клинични проучвания за дълготрайна хидратация с впечатляващи резултати – само 1 час след нанасяне. 

Повечето хора ще имат добри резултати и видим ефект при използването на двата продукта в комбинация, за да удвоят шансовете за справяне с проблема. Ако имате дехидратирана и повяхнала кожа, която има нужда от съживяване, освежаване и блясък, комплект Комплект за дълбока хидратация и анти-ейдж ефект „PURE&DEEP HYDRATION by COLLAGENA“  е за вас. Ако имате суха кожа и навън е студено или сте изложена на други външни влияния и замърсявания, използването на Комплект за дълбока хидратация и анти-ейдж ефект „PURE&DEEP HYDRATION by COLLAGENA“ е от ключово значение за справяне с дискомфорта, който носи този проблем. 

Основните правила, които трябва да спазвате не са много и не са трудни! Задължително използвайте продуктите заедно – сутрин и вечер. Серумът се поставя след почистване на кожата и се запечатва с крема. Тази последователност ще ви помогне да заключите полезните активни съставки на серума в кожата, за да се активират и да си свършат работата. 

Не забравяйте да ни следвате в Инстаграм: @collagena.bulgaria Тик-Ток: collagenabulgaria и Фейсбук: Collagena Bulgaria – за повече съвети за грижа за кожата. Ще сме щастливи да сте част от нашата общност.