Пътуването със самолет може да е вълнуващо приключение, но въздушната среда би могла да окаже негативно въздействие върху кожата. Сух въздух, ниска влажност и дълготрайни периоди на седене могат да допринесат за дехидратация и обезвъздушаване на кожата. Този пътеводител ще ви предостави съвети и трикове как да подготвите кожата си преди полет, за да запазите свежестта и красотата й.

1. Хидратация преди полета:
Първата и основна стъпка в подготовката на кожата е добрата хидратация. Започнете с хидратираща маска и/или богат крем вечерта преди полета. Това ще помогне на кожата ви да задържи влагата и да се предпази от сухия въздух в самолета по време на полета.

2. Почистване и ексфолиация:
Осигурете си добре почистена кожа преди пътуването. Използвайте нежен почистващ продукт, следван от лек ексфолиант, за да премахнете мъртвите клетки и да подготвите кожата за по-дълготрайна хидратация.

3. Влажни кърпички
Пригответе мокри кърпички за лице. Те са удобни за бързо и лесно освежаване, без да нарушават грима.

4. Хидратиращ спрей:
Инвестирайте в добър хидратиращ спрей за лице. Ползването му по време на полет е ефективен начин за поддържане на хидратирана кожа. Прилагайте спрея редовно, за да запазите влажността и свежестта на кожата.

5. Без грим по време на полета:
Оставете кожата да диша по време на полета, като избягвате носенето на грим. Ако е необходимо, приложете лек и хидратиращ фон дьо тен, който няма да натежи на кожата. Нанасяйте хидратиращ балсам за устни и крем за ръце.

6. Защита срещу UV лъчите:
Независимо от това, дали сте на висок или нисък полет, UV лъчите все още могат да ви достигнат. Използвайте слънцезащитен крем с висок фактор, за да предпазите кожата си от вредните влияния на слънчевите лъчи.

7. Пийте достатъчно вода:
Важно е да споменем значението на хидратацията отвътре. Пийте достатъчно вода преди и по време на полета, за да поддържате целия организъм хидратиран.

8. Подпомагане с хранителни добавки:
Разгледайте възможността за приемане на хранителни добавки, като например пробиотици, омега-3 мастни киселини или витамин Е, които подпомагат здравето на кожата.

9. Лек масаж:
Правете лек масаж на лицето си, за да стимулирате кръвообращението и да поддържате кожата си свежа и сияйна.

10. Почивка и сън:
Ако пътувате на дълъг полет, опитайте се да поспите. Почивката е ключов елемент за здравето на кожата и ще ви помогне да изглеждате по-свежи след пристигането си.

С подходящата подготовка и грижа, вие може да преминете през това изпитание за кожата, като я запазите красива и хидратирана. Следвайте тези съвети и трикове, за да се насладите на комфортно и приятно пътуване, без да жертвате здравето и красотата на кожата си.

Не забравяйте да ни следвате в Инстаграм: @collagena.bg Тик-Ток: collagenabulgaria и Фейсбук: Collagena – за повече съвети за грижа за кожата. Ще сме щастливи да сте част от нашата общност.

Статията има информационен характер и не замества консултацията със специалист!